Viltgryta bourgignon

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • 300 g högrev av hjort
  • 1 st gul lök
  • 1 dl syltlök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 50 g trattkantareller
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • 1 st lagerblad
  • Salt & vitpeppar

50 portioner:

  • 3.7 kg högrev av hjort
  • 12 st gula lökar
  • 1 kg syltlök
  • 1 kg morot
  • 1 kg palsternacka
  • 600 g trattkantareller
  • ca: 25 st vitlöksklyftor
  • 6 l grönsaksbuljong
  • 5 dl tomatpuré
  • 1 liter rött vin
  • 4 msk timjan (torkad)
  • ca: 12 st lagerblad
  • Salt & vitpeppar
  1. Skala rotsakerna och löken, skär upp i lika stora bitar. Skär upp köttet i lika bitar. Bryn köttet hastigt.
  2. Blanda allt i en rymlig kastrull. Häll i buljongen, rödvinet, kryddorna samt tomatpurén.
  3. Låt sjuda i ca 1 timme. Servera med kokt potatis och en kvist timjan