Tabbouleh med mynta

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • 2 dl cous cous
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • Salt & vitpeppar

50 portioner:

  • 2.5 l cous cous
  • 6 st gula paprikor
  • 6 st röda paprikor
  • 50 st tomater
  • 12 st rödlökar
  • ca: 10-12 st vitlöksklyftor
  • 7 dl hackad persilja
  • 7 dl olivolja
  • 3.5 dl citronsaft
  • Salt & vitpeppar

Tabbouleh är en standardrätt I libanesisk meze, men är även mycket vanligt förekommande i andra delar av Mellanöstern och Turkiet. Den är även populär i Frankrie (där känd som taboulé), där den på grund av sitt låga pris och sin matighet ofta förekommer som förrätt på de franska universitetsrestaurangerna.

  1. Koka cous cous så att den fortfarande har ett bra tuggmotstånd. Ca: 10 min på svag värme. Kyl hastigt ner!
  2. Hacka paprika, lök och persilja fint och blanda med cous cousen.
  3. Vänd ner olja och citronsaft, smaksätt med salt och peppar.