Stekt makrill med vinegrette

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • 4 st makrillsfiléer
  • Vinegrette
  • 1 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist basilika
  • 1 kvist oregano
  • 1 st citron (skal & saft)
  • Salt & svartpeppar

50 portioner:

  • 50 st makrillsfiléer
  • Vinegrette
  • 1.2 l olivolja
  • ca: 10-12 st vitlöksklyftor
  • 1 ask timjan (ca: 20 g)
  • 1 ask basilika (ca: 20 g)
  • 1 ask oregano (ca: 20 g)
  • 12 st citroner (skal & saft)
  • Salt & svartpeppar

1. Skär fina revor på skinnsidan på makrillsfilén så att smakerna från vinegretten kan tränga in i fisken.

2. Mixa ihop ingredienserna till vinegretten och pensla på makrillsfilérna innan stekning.

3. Stek sedan filéerna i smör på medelstark temperatur tills de fått en gyllenbrun färg. Börja alltid med skinnsidan nedåt. Pensla igen med vinegretten innan servering. Glöm inte salt och peppar.