Rödkålssallad med äpple

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

Rödkål är vanligen tvåårig men odlas som ettårig och skördas före eventuell blomning, som kan ske redan första året. Den odlas till exempel i begränsad omfattning i södra Sverige.

  1. Strimla kålen fint och tärna äpplena. Lägg äppelbitarna i citronvatten så de behåller sin färg.
  2. Knåda in salt, riven eller pressad vitlök med ättikan. Låt vila i ca 15 min. Blanda ner senap samt olja, och de tärnade äppelbitarna.

4 portioner eller 50 portioner

  • ½ st rödkålshuvud eller 6 st
  • 1 st vitlöksklyfta eller 10-12 st
  • 2 st äpplen eller 25 st
  • 2 msk ättika 3.5 dl
  • 1 msk sötstark senapeller  1.5 dl
  • 2 msk rapsolja eller 3.5 dl
  • Salt och vitpeppar