Pumpasoppa med chili

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn
  1. Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en rymlig kastrull.
  2. Tillsätt pumpan och grönsaksbuljongen. Koka på låg värme i ca 10 min.
  3. Mixa soppan och vänd ner smetana. Smaksätt med saften och skalet från citronen samt salt och peppar

4 portioner eller 50 portioner

  • 1 kg pumpa eller 12.5 kg
  • 2 st gula lökar eller 25 st
  • 1 st vitlöksklyftor eller 10-12 st
  • 1 tsk finhackad röd chili eller 4 msk
  • 1 liter grönsaksbuljong eller 12.5 liter
  • 2 dl smetana eller 2.5 l
  • 1 st citron (skal och saft) eller 12 st
  • Salt och vitpeppar