Potatis- och purjolöksoppa

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • ca: 5 st potatisar
  • 1/2 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk hel kummin
  • Salt & vitpeppar

50 portioner:

  • 4.5 kg potatisar
  • 6 st purjolökar
  • 12 st gula lökar
  • 10 l grönsaksbuljong
  • 1.2 l grädde
  • 4 msk hel kummin
  • Salt & vitpeppar

1. Skala och tärna potatis och löken. Bryn sedan lite lätt i en kastrull. Spar lite purjolök som garnityr

2. Slå i grönsaksbuljongen och låt koka. Koka tills potatisen blivit mjuk.

3. Tillsätt grädden och mixa slätt med stavmixern. Smaka av med salt och peppar.