Pizzaproffsens vitkålssallad

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

Pizzasalladen mår bra av att stå och dra några timmar eller längre i kylskåp innan den serveras. Många använder alldeles för mycket vinäger i sina sallader. Konsten är att helt byta ut vinägern mot ättika. Precis som pizzaproffsen gör.

  1. Strimla vitkålen fint. Vrid kålen med händerna för att få den mjuk och så att den öppnar sig för resterande ingredienser.
  2. Mixa ananasen, rapsoljan, vitlöken, kryddorna samt ättikan till en tjock dressing.
  3. Blanda ner dressingen i vitkålen. Smaka av med salt, och svartpeppar.

4 portioner:

  • 1/2 st vitkålshuvud
  • 4 msk ättika 12%
  • 6 msk rapsolja
  • 1 krm hackad chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano (torkad)
  • Salt, socker & svartpeppar

50 portioner:

  • 6 st vitkålshuvuden
  • 8 dl ättika 12%
  • 6 dl rapsolja
  • 2 msk hackad chili
  • ca: 10-12 st vitlöksklyftor
  • 1 dl oregano (torkad)
  • Salt, socker & svartpeppar