Pizzasalladen mår bra av att stå och dra några timmar eller längre i kylskåp innan den serveras. Många använder alldeles för mycket vinäger i sina sallader. Konsten är att helt byta ut vinägern mot ättika. Precis som pizzaproffsen gör.
- Strimla vitkålen fint. Vrid kålen med händerna för att få den mjuk och så att den öppnar sig för resterande ingredienser.
- Mixa ananasen, rapsoljan, vitlöken, kryddorna samt ättikan till en tjock dressing.
- Blanda ner dressingen i vitkålen. Smaka av med salt, och svartpeppar.
4 portioner:
- 1/2 st vitkålshuvud
- 4 msk ättika 12%
- 6 msk rapsolja
- 1 krm hackad chili
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk oregano (torkad)
- Salt, socker & svartpeppar
50 portioner:
- 6 st vitkålshuvuden
- 8 dl ättika 12%
- 6 dl rapsolja
- 2 msk hackad chili
- ca: 10-12 st vitlöksklyftor
- 1 dl oregano (torkad)
- Salt, socker & svartpeppar