Lammfärsbiffar med getost

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • 400 g lammfärs
  • 200 g kokt potatis
  • 80 g getost
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin (torkad)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt & vitpeppar
  • 50 portioner:
  • 5 kg lammfärs
  • 2.5 g kokt potatis
  • 1 kg getost
  • 12 st gula lökar
  • 12 st ägg
  • ca: 10-12 st vitlöksklyftor
  • 2 msk rosmarin (torkad)
  • 2 msk spiskummin
  • 2 tsk cayennepeppar
  • Salt & vitpeppar

1. Börja med att blanda samman alla ingredienser till lammfärsbiffarna. Blanda väl och låt stå kallt innan du bearbetar dem.

2. Forma biffar med handen och förstek dom tills de fått en fin färg.

3. Efterstek i ugn på 175 grader tills biffarna fått en innertemp på 72 grader.