Rotfruktsgulasch

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • 100 g potatis
  • 100 g rödbetor
  • 100 g morot
  • 100 g rotselleri
  • 1/2 gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1⁄2 dl tomatpuré
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 knippe hackad persilja
  • Salt & vitpeppar
  • Gräddfil som toppning

50 portioner:

  • 1.2 kg potatis
  • 1.2 kg rödbetor
  • 1.2 kg morot
  • 1.2 kg rotselleri
  • 6 st gula lökar
  • ca: 10-12 st vitlöksklyftor
  • 1 dl paprikapulver
  • 1 kg tomatpuré
  • 1/2 dl kummin
  • 1/2 dl chilipulver
  • 12 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt & vitpeppar
  • Gräddfil som toppning

Denna gryta är enkel att tillaga samt att den endast tar 30 min då vi inte har några sega köttbitar att koka sönder. Du väljer själv styrkan på grytan genom vitlöken samt chilikryddan. Glöm inte den svalkande gräddfilen som balanserar styrkan från chilin.

  1. Skala och skär alla rotsaker i lika stora bitar. Hacka gul lök och vitlök fint. Rosta sedan rotsakerna och löken lite lätt i ugnen.
  2. Lägg de rostade rotsakerna och löken i en gryta och tillsätt tomatpuren, grönsaksbuljongen samt alla kryddor. Sjud på medelhög värme tills rotsakerna är tillräckligt mjuka.
  3. Hacka färsk persilja och sätt en klick gräddfil på toppen. Den mustiga grytan är nu färdig att avnjutas.