Linsröra med rädisor

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

Linser är väldigt proteinrika och innehåller även mineraler, spårämnen, B-vitaminer och en massa fibrer. De tillhör de s.k långsamma kolhydraterna.

  1. Blötlägg linserna över vatten. Koka i ca 10 min på medelhög värme. Låt svalna.
  2. Blanda smetana, dijonsenap, en del av persiljan och purjolöken. Blanda ner linserna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med lite finskurna rädisor och hackad persilja.

4 portioner eller 50 portioner

  • 1 dl gröna liner eller 1.2 l
  • 0.5 dl smetana eller 6 dl
  • 1 msk dijonsenap eller 2 dl
  • Ett knippe färsk persilja eller 20 g
  • 1 dl strimlad purjolök eller 2 st
  • Ca: 4 st rädisor 50 st
  • Salt och vitpeppar