Köttfärssås med röda linser

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • 1 dl röda linser
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g nötfärs
  • 200 g krossade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • 1 tsk oregano (torkad)
  • 1 tsk basilika (torkad)
  • 1 st lagerblad
  • Salt & vitpeppar
  • Rapsolja till stekning

50 portioner:

  • 1 kg röda linser
  • 12 st gula lök
  • 1.5 kg st morot
  • ca: 25 st vitlöksklyftor
  • 2.5 kg nötfärs
  • 2.5 kg krossade tomater
  • 6 liter grönsaksbuljong
  • 350 g tomatpuré
  • 4 msk timjan (torkad)
  • 4 msk oregano (torkad)
  • 1 tsk basilika (torkad9
  • ca: 12 st lagerblad
  • Salt & vitpeppar
  • Rapsolja till stekning
  1. Börja med att hacka lök, vitlök samt morötterna.
  2. Bryn nötfärsen i olja tillsamnas med de hackade grönsakerna. Använd en rymlig
    kastrull.
  3. Tillsätt krossade tomater och röda linser. Låt småkoka i ca: 20 min tills linserna blivit
    mjuka. Sedan reder vi av med tomatpuré. På så sätt får vi den perfekta tjockleken på vår sås.
  4. Tillsätt kryddorna och lagerbladen. Smaka av med salt och peppar.