Kikärtssallad med äpple

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn
  1. Blötlägg kikärtorna dagen innan. Koka i ca 60 min i lättsaltat vatten och kyl ner i kallt vatten.
  2. Blanda alla ingredienserna tillsammnas med kikärtorna. Smaka av med salt och peppar.

4 portioner:

  • 2 dl kikärtor (torkade)
  • 1 st äpple
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk hel kummin
  • Salt & svartpeppar

50 portioner:

  • 2.5 l kikärtor (torkade)
  • 12 st äpplen
  • 4 dl hackad bladpersilja
  • 4 dl rapsolja
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 4 msk chilipeppar
  • 4 msk curry
  • 4 msk hel kummin
  • Salt & svartpeppar