Hummus på gula ärtor

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn
  1. Blötlägg ärtorna I vatten over natten. Koka dem i nytt lättsaltat vatten, under lock på svag värme i ca: 1 timme.
  2. Låt ärtorna kallna. Mixa ärtorna i en matberedare. Blanda ihop med resterande ingredienser. Smaksätt med salt och peppar efter behov.

 4 portioner eller 50 portioner

  • 2 dl gula ärtor (torkade) eller 2.5 l
  • 1 st vitlöksklyfta eller 12 st
  • 2 msk olivolja eller 4 dl
  • 1 msk citronsaft eller 2 dl
  • 1 tsk timjan 4 msk timjan
  • 1 tsk spiskummin eller 4 msk
  • Salt och vitpeppar