Höstprimörsoppa

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn
  1. Skala rotsakerna och löken och dela i lika stora bitar.
  2.  Koka upp grönsaksbuljongen och tillsätt rotfrukterna samt löken. Koka tills rotfrukterna mjuknat.
  3. Mixa soppan och vänd ner smetana. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk timjan.

4 portioner eller 50 portioner

  • 200 g potatis eller 2.5 kg
  • 200 g morot eller 2.5 kg
  • 200 g rotselleri eller 2.5 kg
  • 1 st gul lök eller 12 st
  • 8 dl grönsaksbuljong eller 10 l
  • 1 st vitlöksklyfta eller 12 st
  • 2 dl smetana eller 2.5 l
  • En knippe färsk timjan eller 20 g färsk timjan
  • Salt och vitpeppar