Gratinerad paprika med matvete

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

På sensommaren är paprikan som finast och det är då du skall passa på att fylla dem med något gott. I detta recept har vi bytt ut riset mot matvete.

  1.  Koka matvetet på låg värme i ca 10 min. Kyl ner snabbt.
  2. Tvätta paprikan noga. Ta bort kärnhuset och dela på längden.
  3. Skiva och bryn löken i olja. Blanda ihop lök, tomat och matvete och krydda med salt och peppar.
  4. Fördela fyllningen i paprikorna och strö över västerbottenost.
  5. Tillaga i ugn på 175 grader i ca 20 min.

4 portioner eller 50 portioner

  • 4 st röda paprikor eller 50 st röda paprikor
  • 2 dl matvete (konserv) eller 2.5 liter
  • 200 g apetina ost eller 2.5 kg
  • 1 st gul lök eller 12 st gula lökar
  • 4 dl krossade tomater eller 5 l
  • 100 g västerbottenost eller 1.2 kg
  • Salt och vitpeppar