Fransk löksoppa

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

Lök innehåller många nyttiga ämnen som olika antioxidanter, proteiner, flavonoider och den viktiga quercetin.

  1.  Koka upp buljongen. Skala och skär lökarna, finhacka vitlöken.
  2. Blanda ner alla ingredienser i en gryta. Koka på svag värme tills löken blivit mjuk.
  3. Smaka av med salt och peppar. Häll på några droppar rapsolja när soppan är klar.

4 portioner:

  • 2 st gula lökar
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • 1 tsk rosmarin (torkad)
  • 1 msk rapsolja
  • Salt & vitpeppar

50 portioner:

  • 25 st gula lökar
  • 12 st rödlökar
  • ca: 10-12 st vitlöksklyftor
  • 7.5 liter grönsaksbuljong
  • 3 msk timjan (torkad)
  • 3 msk rosmarin (torkad)
  • 2 dl rapsolja
  • Salt & vitpeppar