Blomkåls- och broccoligratäng

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

4 portioner:

  • 400 g kassler
  • 200 g blomkål
  • 200 g broccoli
  • 1 st gul lök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl riven västerbottenost
  • Salt & vitpeppar

50 portioner:

  • 5 kg kassler
  • 2.5 kg blomkål
  • 2.5 kg broccoli
  • 12 st gula lökar
  • 1.2 l finhackad persilja
  • 4 l crème fraiche
  • 2.5 l riven västerbottenost
  • Salt & vitpeppar
  1. Dela blomkålen samt broccolin och koka lätt i saltat vatten i ca 5 min. kyl ner så att de behåller sin fina färg. Fördela sedan buketterna i en smord form.
  2. Skär kasslern i strimlor, hacka löken och persiljan. Riv västerbottenosten. Blanda sedan med crème fraiche.
  3. Bred röran ovanpå blomkålen och broccolin. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 15 min. tills osten fått fin färg.