Egen ketchup

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn
  1. Hacka grönsakerna i lika stora bitar.
  2. Blanda ner allt i en rymlig kastrull och låt koka i på låg värme I ca: 30 min.
  3. Mixa allt till en slat och fin smet. Sila genom en chinoise eller en annan finmaskig sil. Kyl ner. Klar att servera.

1 liter ketchup

  • 1 kg krossade tomater
  • 2 stänger stjälkselleri
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • ½ fänkål
  • 1 dl ättika (10%)
  • 5 dl vatten
  • 20 g färsk basilika
  • 20 g färsk timjan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk worcestersås
  • Salt & vitpeppar