Bukettsoppa

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

Broccoli är en nära släkting till blomkål. Broccolin skördas strax innan blomknopparna är på väg att slå ut.

  1.  Skölj och dela bukettgrönsakerna. Skala och hacka löken.
  2. Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på buljongen och vinet. Låt soppan sjuda i 10 min.
  3. Mixa soppan slät och rör i smetanan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med nyhackad persilja.

4 portioner eller 50 portioner

  • 1 st broccolibukett eller 12 st broccolibukett
  • ½ st blomkålshuvud eller 6 st blomkålshuvuden
  • ½ gul lök eller 6 st gula lökar
  • 5 dl grönsaksbuljong eller 6 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl smetana eller 1.2 liter smetana
  • Ett knippe persilja eller 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl vitt vin eller 6 dl vitt vin
  • Salt och svartpeppar