Brännhet nässelsoppa

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

I denna soppa använder vi endast de spröda vårskotten. Ett klassikt tillbehör är att servera med kokt eller förlorat ägg.

  1. Koka upp buljongen tillsammans med nässelbladen. Finhacka chilin.
  2. Mixa med en stavmixer. Tillsätt grädde, fänkålsfrön samt chilin. Garnera med finskuren gräslök.

4 portioner:

  • 100 g nässelblad
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1.2 liter vispgrädde
  • 3 dl finhackad gräslök
  • 2 st finhackade chilli
  • Salt & vitpeppar

50 portioner:

  • 1.2 kg nässelblad
  • 7.5 l grönsaksbuljong
  • 1.2 liter vispgrädde
  • 3 dl finhackade chilli
  • Salt & vitpeppar