Bönratatouille

  • God, attraktiv och hälsosam
  • Ekologisk
  • 20% kött
  • Närproducerad
  • Säsongsanpassad
  • Minskat svinn

Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra. Den består vanligen av tomater, aubergine, zucchini, paprika och lök. Ingredienserna hackas och steks i olivolja. Namnet kommer från franskans touiller, “att röra om”.

  1. Skär grönsakerna i lika stora bitar. Fräs i olivolja tills de blir lagom mjuka.
  2. Tillsätt tomatpuré samt vin och låt sjuda i några minuter.
  3. Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna. Smaka av med salt, socker och svartpeppar.

4 portioner:

  • 1 dl kidnebönor (kokta)
  • 1 st gul lök
  • ½ squash
  • ½ röd paprika
  • 1 st tomat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk vitvin
  • 1 krm timjan (torkad)
  • 1 krm rosmarin (torkad)
  • En knippe persilja
  • Salt, socker & svartpeppar

50 portioner:

  • 12 dl kidneybönor (kokta)
  • 12 st gula lökar
  • 6 st squash
  • 6 st röda paprikor
  • 12 st tomater
  • ca: 10-12 st vitlöksklyftor
  • 2 dl tomatpuré
  • 6 dl matlagningsvin (vitt)
  • 2 msk rosmarin (torkad)
  • En knippe persilja
  • Salt, socker & svartpeppar