Så Framtiden

Hjälp till att Så Framtiden!
Lördagen den 4 maj klockan 10:00 samlades cirka 150 personer – vuxna och barn – på Skilleby Gård för att tillsammans med andra familjer hjälpas åt med vårsådden. Lantbrukare Holger van der Woude öppnade upp Skilleby Gård i Järna för alla som ville ta chansen att Så Framtiden.

Så Framtiden, som i år genomfördes för tredje året i rad, har blivit ett uppskattat evenemang för både stora och små. Alla deltagare får en keps full med sädeskorn, sedan sår vi tillsammans och avslutar med att alla får skriva sina namn på en stor fälttavla. Ladda ner inbjudan här (pdf)!

Om Så Framtiden:
Dag & tid:
Lördag 4 maj klockan 10:00.

Plats:
Skilleby Gård i Järna. Se vägbeskrivning nedan.

Program:  
– Öppningstal av Jostein Hertwig, BERAS Implementation
– Gemensam sådd
– Tipsrunda, fika och musik. OBS. Ta med kontanter.

Röster om evenemanget Så Framtiden:
”För mig känns det viktigt att väcka lusten hos människor att ta del av vad som händer här på gården. Vårsådden är ett bra sätt att göra det på.”

Lantbrukare Holger van der Woude

”Så Framtiden är ett lustfyllt familjeevenemang som ger allmänheten en chans att se en gård på nära håll – och samtidigt lära sig lite om var maten vi äter faktiskt kommer från”
Jostein Hertwig, BERAS Implementation

”Barnen brukar tycka att det är jättekul att få vara med och så ute på jorden. Det finns nog inget bättre sätt att grundlägga ett miljömedvetande på!”
Annika Laurén, VD, Ekobanken.

Vägbeskrivning
Avfart Järna från E4. Kör mot Mörkö, Ytterjärna. Efter 5,5 km skylt åt höger, Skilleby. Ta buss 502 eller 784 från Järna station. Stig av vid hållplats Skilleby.

Så Framtiden är ett samarbete mellan Skilleby Gård, Skilleby Trädgård, BERAS Implementation, Ekobanken, Associera Lantbruksrådgivning, Saltå Kvarn och LEADER-projektet ”Södertälje Sustainable Food Society”.